Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Laxrullar med färskost

Ingredienser

ca 20 små rullar

ca 200 g skivad kallrökt lax

150 g färskost naturell t ex Philadelphia

ca 1 tsk Kockens salladskrydda Italiensk, eller Kockens persillade

ca 1 burk Kockens sesamfrön

Garnering

hackad kryddgrönt, dill, persilja etc

Instruktioner

1. Rör samman ost med valfri krydda. Smaka av till lagom styrka.

2. Lägg laxskivorna lite omlott på plastfolie. Bred ostmassan över och rulla ihop med hjälp av plastfolien. Lägg rullen i frysen i ca 30 minuter.

3. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna under omrörning. Passa så att de inte bränner. Låt svalna.

4. Ta upp rullen, ta bort plasten och rulla laxen i sesamfröna. Skär i små skivor och lägg upp på fat. Garnera gärna med kryddgrönt.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?