Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Det perfekta tilltugget

Laxrullar med färskost


Ingredienser

ca 20 små rullar

ca 200 g skivad kallrökt lax

150 g färskost naturell t ex Philadelphia

ca 1 tsk Kockens salladskrydda Italiensk, eller Kockens persillade

ca 1 burk Kockens sesamfrön

Garnering

hackad kryddgrönt, dill, persilja etc

Tillagning

1. Rör samman ost med valfri krydda. Smaka av till lagom styrka.

2. Lägg laxskivorna lite omlott på plastfolie. Bred ostmassan över och rulla ihop med hjälp av plastfolien. Lägg rullen i frysen i ca 30 minuter.

3. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna under omrörning. Passa så att de inte bränner. Låt svalna.

4. Ta upp rullen, ta bort plasten och rulla laxen i sesamfröna. Skär i små skivor och lägg upp på fat. Garnera gärna med kryddgrönt.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Salladskrydda Italiensk:Senap
Sesamfrön:Sesamfrön

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: