Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Till buffén

Laxröra med kavringssmulor


Ingredienser

8 port.

Kavringsmulor

3-4 skivor kavring

ca 1 msk smör

 

Röra

2 dl valfri crème fraîche

1 dl majonnäs

ca 1/2 finhackad rödlök

100 g finstrimlad kallrökt lax

125 g skalade räkor, grovt hackade

2 msk hackad dill

3 krm Kockens örtsalt

3 krm Kockens citronpeppar

 

Garnering

1 liten knippa gräslök och eller dill

löjrom eller  röd stenbitsrom

 

Tillagning

1. Bryt sönder brödskivorna och kör till smulor i en mixer. Rosta dem knapriga med en klick smör i en panna, (gärna gjutjärnspanna). Låt svalna.

2. Blanda samman röran och smaka av med Kockens kryddor. Bottna i mindre glas med rostade kavringssmulor och fyll på med röran. Toppa med kavringssmulor. Garnera med löjrom/stenbitsrom och hackad gräslök/dill.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Citronpeppar:Selleri
Örtsalt:Selleri

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: