Foto: Per-Erik Berlgund/Znapshot

Toppas med fetaostkräm

Laxpastrami med couscoussallad 0/5 (2)


Ingredienser

4 port.

Laxfilé

700 g laxfilé i bitar, utan skinn

2 tsk Kockens grillkrydda Chili

Couscoussallad

2 dl couscous (kokt enligt anvisningar på paketet)

1 st röd paprika, i grova bitar

½ gurka, skalad, urkärnad, i skivor

0,5 dl svarta oliver, urkärnade

50 g machésallad

Vinägrett

0,5 dl olivolja

2 msk vinäger

1 tsk Kockens spiskummin

Kockens svartpeppar grovmalen

salt

Fetaostkräm

150 g fetaost

2 dl gräddfil

1 msk pressad citron

Kockens svartpeppar grovmalen

Tillagning

Laxfilé

Gnid in grillkryddan i laxfilén och låt ligga i cirka 30 minuter. Grilla laxen på alla fyra sidor och låt den vila sig färdig. Kärntemperaturen ska vara 42° C. Använd gärna en stektermometer.

Vinägrett

Blanda samman olivolja, vinäger, spiskummin, salt och svartpeppar till vinägretten.

Couscoussallad

Stek paprikan i en stekpanna med lite olja så att den blir mjukare. Hacka de svarta oliverna grovt och häll över. Blanda couscousen, paprikan, oliverna och gurkan i en bunke tillsammans med vinägretten. Blanda i machésalladen precis innan servering.

Fetaostkräm

Mosa fetaosten med en gaffel tillsammans med hälften av gräddfilen tills fetaosten är finfördelad. Blanda sedan i resten av gräddfilen och tillsätt citronsaften. Smaka av med salt och svartpeppar.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: