Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Toppas med vitlöksyoghurt

Lammkebab med tomatsalsa


Ingredienser

4 port.

Lammkebab

500 g lammfärs

2 tsk Kockens spiskummin

salt

Kockens svartpeppar grovmalen

Tomatsalsa

4 st tomater, tärnade

1 st vitlöksklyfta, riven

8 st fefferoni, grovhacka

1 knippe koriander

2 msk olivolja

1 st lime, saften

Vitlöksyoghurt

2 dl yoghurt

1 st vitlöksklyfta, riven

1 st lime, saften

1 msk olivolja

Tillbehör

4 st pitabröd

Tillagning

Lammkebab

Blanda färsen med kebabkryddan och smaka av med salt och peppar. Forma till små kebaber (nästan äggform) och grilla dem runtom. Sätt in dem i ugnen på 100 °C tills de når en innertemperatur på 65 °C.

Tomatsalsa

Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt och lime.

Vitlöksyoghurt

Blanda yoghurt, olivolja och vitlök, smaka av med salt och lime.

Servering

Servera på en buffé med varma pitabröd.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: