Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Lammkebab med tomatsalsa

Ingredienser

4 port.

Lammkebab

500 g lammfärs

2 tsk Kockens spiskummin

salt

Kockens svartpeppar grovmalen

Tomatsalsa

4 st tomater, tärnade

1 st vitlöksklyfta, riven

8 st fefferoni, grovhacka

1 knippe koriander

2 msk olivolja

1 st lime, saften

Vitlöksyoghurt

2 dl yoghurt

1 st vitlöksklyfta, riven

1 st lime, saften

1 msk olivolja

Tillbehör

4 st pitabröd

Instruktioner

Lammkebab

Blanda färsen med kebabkryddan och smaka av med salt och peppar. Forma till små kebaber (nästan äggform) och grilla dem runtom. Sätt in dem i ugnen på 100 °C tills de når en innertemperatur på 65 °C.

Tomatsalsa

Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt och lime.

Vitlöksyoghurt

Blanda yoghurt, olivolja och vitlök, smaka av med salt och lime.

Servering

Servera på en buffé med varma pitabröd.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?