Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Gott till kaffet

Lailas glutenfria smulpaj

0/5 (2)


Ingredienser

4-6 port

5-7 äpplen

125 g smält smör

2 dl (110 g) Lailas blå eller gul Mjölmix

1 dl kokos

1 dl havregryn

1 dl boveteflingor

1 dl socker

½ dl pumpafrön

Tillagning

1. Kärna ur äpplena. Skär i tunna klyftor och lägg dem i en smord ugnsfast form.

2. Smält smöret och rör ner resterande ingredienser till en smulig deg. Strö degen över äpplena och sätt in i ugnen på 200 °C i 25-30 minuter tills äpplena mjuknat och pajen fått färg.

3. Servera god vaniljsås eller vaniljglass till.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan