Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

För alla kakmonster

Lailas småkakor med choklad


Ingredienser

ca 55 st

2,7 dl (150 g) Lailas blå Mjölmix

150 g mandelmjöl eller kokosmjöl

200 g kallt smör i mindre bitar

2 tsk bakpulver

1 ½ tsk psylliumfröskal

2 dl socker

50 g flisad mandel, valnötter eller solrosfrön

30-40 g smält mörk choklad

Tillagning

1. Blanda samman ingredienserna snabbt i en matberedare eller för hand, precis tills de går ihop till smulor. Ta upp och blanda ihop till en deg med få tag. Dela i två rullar och lägg dem inrullade i plastfolie i kylen ca 30 minuter.

2. Skär i skivor och lägg på bakpappersklädda plåtar. Grädda kakorna i 200 °C i 6-7 minuter.

3. Låt svalna. Ringla smält choklad över kakorna. Förvaras utmärkt i frysen.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande glutenfria recept: