Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Enkel och god

Lailas morotskaka 0/5 (1)


Ingredienser

ca 20 rutor

150 g smör

3 dl socker

3 ägg

ca 3,6 dl (200 g) Lailas gul Mjölmix

2 ½ tsk bakpulver

1 tsk Kockens kardemumma

1 ½ tsk Kockens kanel

½ tsk Kockens ingefära

250 g FINT rivna morötter

 

Glasyr

150 g mjukt smör

200 g färskost naturell, typ

Philadelphia

2 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

2 msk pressad citronsaft och fint rivet skal från en halv citron

 

Dekoration

ca 100 g marsipan

gul och röd hushållsfärg

minikvistar av persilja

Tillagning

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda resterande torra ingredienser och sikta ner i äggsmeten.

2. Blanda försiktigt ner de finrivna morötterna och häll smeten i en form, 20×30 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 °C i ca 30 minuter. Prova med sticka att kakan är färdiggräddad. Låt svalna.

4. Vispa samman glasyren och bred på kakan. Skär kakan i rutor. Färgsätt marsipanen med några droppar färg till önskad kulör och forma små morötter. Stick med tandpetare ett hål i varje och trä in en persiljekvist som stjälk. Garnera kakan med morötterna.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande glutenfria recept: