Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Matiga och goda!

Lailas glutenfria matmuffins

0/5 (5)


Ingredienser

ca 8 st stora

4 ½ dl (250 g) Lailas blå Mjölmix
2 tsk bakpulver
75 g smör
1 ½–1 ¾ dl filmjölk
2 ägg
2–3 krm salt

Fyllning
ca 50 g tärnad fetaost i olja
30 g strimlade soltorkade tomater i olja
8 svarta oliver (kan uteslutas)
Kockens pizzakrydda, oregano eller örter Provençal

Tillagning

  1. Blanda Lailas Mjölmix med bakpulver. Nyp ihop mjölblandningen och smör till en smulig massa. Vispa samman ägg med filmjölk och tillsätt mjölblandningen. Arbeta snabbt ihop till en kladdig deg. Fördela i stadiga muffinsformar på en plåt.
  2. Tryck ner soltorkade tomater, ost och till sist oliver. Se till att inte för mycket tomater sticker upp då de lätt blir brända. Ringla över oljan från fetaosten och strö på valfri krydda.
  3. Grädda dem i 200 °C i ca 20 minuter. Muffinsen smakar allra bäst när de serveras nybakade!

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan