Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Extra gott till frukosten

Lailas grova & nötiga fruktbröd


Ingredienser

1 bröd

5 dl filmjölk

2 tsk Kockens bikarbonat

1 msk psylliumfröskal

1 dl (ca 40 g) boveteflingor

1 tsk salt

1 dl (ca 125 g) mörk sirap

½ dl (35 g) hackade dadlar

¾ dl (ca 40 g) krossade linfrön

ca ½ dl hackade aprikoser

1 dl (ca 50 g) hackade valnötter

4,3 dl (235 g) Lailas grön Mjölmix

äggvita till pensling

Kockens sesamfrön, pumpafrön etc. till garnering

Tillagning

1. Blanda psylliumfröskal, boveteflingor, bikarbonat och salt med filmjölken. Låt stå i minst 5 minuter för att svälla.

2. Blanda ner resterande ingredienser men ta Lailas Mjölmix till sist. Det blir en lös deg som sedan hälls i en bakpappersklädd form, 1 ½ l.

3. Pensla med lätt vispad äggvita och strö över valfria frön. Sätt in brödet i 250 °C varm ugn och sänk genast till 150 °C. Grädda 1 timme och 15 minuter. Ta brödet ur formen och låt stå på galler ca 10 minuter på eftervärmen.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Allergener i Kockens produkter
Sesamfrön:Sesamfrön

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande glutenfria recept: