Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Inte bara till Våffeldagen

Lailas glutenfria våfflor 2.06/5 (17)


Ingredienser

ca 7 st

3 dl Lailas blå eller 3 dl Lailas gul Mjölmix

2 tsk bakpulver

½ tsk salt

2 dl vatten eller mjölk

3 ägg

2 msk matolja eller flytande margarin

Tillagning

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt vätska och olja och vispa ner äggen.

Värm våffeljärnet. Smörj ev. med lite olja innan första våfflan gräddas. Grädda till en gyllenbrun färg.

Tips! Mjölken eller vattnet kan bytas ut mot 2 dl nyponsoppa i både pannkakorna och våfflorna. Det ger fin färg och fylligare smak.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande glutenfria recept: