Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Inte bara till Våffeldagen

Lailas glutenfria våfflor

2.21/5 (19)


Ingredienser

ca 7 st

3 dl Lailas blå eller Lailas gul Mjölmix
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 dl vatten eller mjölk
3 ägg
2 msk matolja eller flytande margarin

Tillagning

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt vätska och olja och vispa ner äggen.
  2. Värm våffeljärnet. Smörj eventuellt med lite olja innan första våfflan gräddas. Grädda till en gyllenbrun färg.
  3. Servera gärna med grädde, färska bär och ringla över smält choklad.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan