Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Extra gott på frukosten

Lailas glutenfria scones med ost


Ingredienser

4 st

3 dl Lailas blå eller 3 dl dl Lailas gul Mjölmix

1 dl Pofiber

3 tsk bakpulver

½ tsk salt

50 g smör

2 dl filmjölk

1 dl riven ost

Tillagning

Sätt ugnen på 225 °C. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt smör, filmjölk och ost. Rör ihop till en deg eller kör det i en matberedare. Klicka ut 4 lika stora deghögar på ett bakplåtspapper. Forma till runda kakor, cirka 15 cm i diameter, med mjölad hand. Skär varje kaka korsvis i 4 delar. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter.

Sconesen är godast ljumma.

Gräddning: 225 °C, ca 10 minuter, i mitten av ugnen.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande glutenfria recept: