Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med pepparkakskryddor

Lailas glutenfria pepparkakor

0/5 (1)


Ingredienser

ca 150 st

2 ½ dl brunt farinsocker

¾ dl ljus sirap

¾ dl vatten

150 g margarin

1 påse Kockens pepparkakakryddor

½ msk Kockens bikarbonat

8 ½ dl (470 g) Lailas blå Mjölmix eller 7 ½ dl (415 g) Lailas gul Mjölmix

Tillagning

Blanda farinsocker, sirap och vatten i en kastrull. Koka upp blandningen. Lägg i matfettet och låt det smälta. Låt massan kallna utan omrörning. Rör sedan i kryddorna, bikarbonaten och det mesta av mjölet.

Låt maskinen arbeta degen i ca 3 minuter så att mjölet hinner svälla. Linda in degen i plastfolie och låt den stå kallt några timmar, helst över natten.

Arbeta degen smidig lättast på mjölat arbetsbord. Kavla ut degen mella två bakplåtspapper så tunt som möjligt. Ta med mått ut figurer och lägg dem på bakplåtspapper.

Grädda kakorna mitt i ugnen 175 °C, 8-10 minuter.

Låt dem svalna på plåten innan de flyttas över på galler.

Kan förvaras i burk ca 2-3 månader.

Det går bra att frysa degen.

Gräddning: 175 °C, 8-10 minuter, i mitten av ugnen.

 

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan