Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med två olika fyllningar

Lailas glutenfria pajskal 0/5 (3)


Ingredienser

4-5 port.

3 dl (165 g) Lailas blå eller 3 dl (165 g)  Lailas gul Mjölmix

1 krm salt

150 g kallt margarin (ej smör)

2 msk kallt vatten

Fyllning 1 – Kassler och broccoli

150 g kassler eller rökt skinka

1 broccolihuvud

4 cocktailtomater i halvor

2 dl riven ost

4 ägg

2 dl mjölk

½ tsk salt

1 krm Kockens svartpeppar grovmalen

Fyllning 2 – Köttfärs och kantareller

500 g blandfärs

1 lök

2 vitlöksklyftor

½ l kantareller, rensade

4 dl crème fraiche

2 msk majonnäs

2 dl riven ost

salt

Kockens svartpeppar grovmalen

Tillagning

Tillsätt mjölmix, salt, margarin i kuber (ej smör) och vatten till en matberedare. Bearbeta så kort tid som möjligt men så att det blir en slät deg. Om degen är kletig låt den vila 10 min i kylskåp innan den trycks ut med mjölad hand. Smörj en pajform, ca 24 cm i diameter. Platta ut degen i formen. Ställ den kallt och låt vila ca 30 minuter. Förgrädda i 10-15 minuter.

Tillagning fyllning 1

Tärna kasslern eller skinkan. Koka broccolin i lättsaltat vatten tills den är knappt mjuk. Låt den rinna av. Fördela kasslern/skinkan och broccolin i det förgräddade pajskalet. Strö över ost. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar och häll över. Tryck ner tomaterna. Grädda i 200 °C i 30-40 minuter.

Hacka lök och vitlök och fräs tillsammans med blandfärsen. Smaksätt med salt och svartpeppar.

Tillagning fyllning 2

Tillsätt kantarellerna och låt fräsa med mot slutet. Fördela blandningen i det förgräddade pajskalet. Blanda crème fraiche och majonnäs. Bred över blandningen och strö över ost. Grädda i 200 °C i 30-40 minuter.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande glutenfria recept: