Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med choklad eller bär

Lailas glutenfria muffins 0.5/5 (10)


Ingredienser

ca 8 st

2 ägg

2 dl socker

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

50 g smör eller margarin

1 dl mjölk eller vatten

4 dl Lailas blå eller Lailas gul Mjölmix

Chokladmuffins

2 msk kakao

Bärmuffins

1 dl hallon eller blåbär

Tillagning

Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker (och kakao i chokladmuffinsen). Rör försiktigt ner blandningen i äggsmeten. Koka upp vätskan och tillsätt matfettet, låt det smälta och häll ner den varma vätskan i äggsmeten under försiktig omröring. (Blanda ner bär i bärmuffinsen).

Fyll stora muffinsformar till 2/3. Grädda.

Gräddning: 175 °C i ca 20 minuter, i mitten av ugnen.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande glutenfria recept: