Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med bär

Lailas glutenfria muffins

1.31/5 (13)


Ingredienser

ca 8 st

2 ägg
2 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 g smör eller margarin
1 dl mjölk eller vatten
3 ½ dl Lailas blå eller Lailas gul Mjölmix
1 dl hallon eller blåbär

Tillagning

  1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör försiktigt ner blandningen i äggsmeten.
  2. Koka upp vätskan och tillsätt matfettet, låt det smälta och häll ner den varma vätskan i äggsmeten under försiktig omrörning.
  3. Fyll muffinsformarna till 2/3 och tryck ner bären. Grädda i 175 ˚C i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  4. Dekorera gärna med hallonmousse, vispad grädde eller smält choklad och ringla över. Toppa med färska bär.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan