Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Dekorera fint med linser

Lailas glutenfria kladdkaka 3/5 (5)


Ingredienser

150 g margarin

2 dl socker

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

3 msk kakao

1 krm salt

1 ½ dl Lailas blå eller 2 dl Lailas gul Mjölmix

¾ dl Pofiber

3 ägg

florsocker till garnering

Gräddning

150 °C, i 20-25 minuter, i mitten av ugnen.

Tillagning

Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter, med mjölmix eller Pofiber. Smält margarinet. Rör i övriga ingredienser och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda. När kakan har svalnat, sikta florsocker över.

Servera gärna med vispad grädde och chokladlinser.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande glutenfria recept: