Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Lailas glutenfria kladdkaka

Ingredienser

150 g margarin

2 dl socker

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

3 msk kakao

1 krm salt

1 ½ dl Lailas blå eller 2 dl Lailas gul Mjölmix

¾ dl Pofiber

3 ägg

florsocker till garnering

Gräddning

150 °C, i 20-25 minuter, i mitten av ugnen.

Instruktioner

Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter, med mjölmix eller Pofiber. Smält margarinet. Rör i övriga ingredienser och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda. När kakan har svalnat, sikta florsocker över.

Servera gärna med vispad grädde och chokladlinser.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?