Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med kardemumma

Lailas glutenfria kanelbullar

1.14/5 (14)


Ingredienser

ca 32 st

100 g margarin
5 dl vatten eller mjölk
50 g jäst
1 dl socker
½ tsk salt
ev. 2 tsk Kockens kardemumma malen
14 dl Lailas blå eller 12 dl Lailas gul Mjölmix

Fyllning
150 g smör eller margarin
1 dl socker
2 msk Kockens kanel malen
ägg eller margarin till pensling
pärlsocker eller flagad mandel till garnering

Tillagning

  1. Smält matfettet i en kastrull. Häll på mjölken och låt den bli ljummen, 37 °C. Smula sönder jäst direkt i degbunken och rör ut den med lite av mjölken. Häll resten av degspadet i bunken. Tillsätt salt, socker, kardemumma och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
  2. Arbeta degen i bunken tills den nästan börjar släppa i kanterna. Låt den jäsa övertäckt i bunken 20–30 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda, tillsätt eventuellt mer mjöl. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till rektangulära kakor. Bred på rumstempererat matfett och strö över socker blandat med kanel.
  4. Rulla ihop degen från ena långsidan. Skär rullen med vass kniv i ca 3 cm breda bitar. Lägg bullarna med snittytan uppåt på plåt eller i pappersformar.
  5. Låt jäsa i ca 30 minuter. Pensla och garnera. Grädda i 250 ˚C i mitten av ugnen i 8–10 minuter.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan