Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med smaker av julen

Lailas glutenfria julsnittar


Ingredienser

ca 40 st

4 dl (215 g) Lailas gul Mjölmix
1 tsk Kockens hjorthornssalt
2 tsk vaniljsocker
1 tsk Kockens kardemumma malen
½ tsk Kockens kanel malen
1 ½ dl florsocker
200 g rumsvarmt smör (margarin går också, men det blir inte lika bra som med smör)

Tillagning

Sätt på ugnen. Arbeta ihop mjöl, hjorthornssalt, vaniljsocker, kardemumma, kanel, florsocker och smör till en slät deg. Låt degen vila en stund i kylen.
Dela degen i 4 bitar och rulla ut till längder lika långa som plåten. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda. Skär de varma längderna i bitar med en vass kniv.

Gräddning: 175 °C i ca 15 minuter, i mitten av ugnen.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande glutenfria recept: