Lailas glutenfria grötbullar

0/5 (1)


Ingredienser

16 stycken

2 dl glutenfria havregryn

2,5 dl vatten

1 tsk salt

100 g smör

2,5 dl mjölk

0,5 dl ljus sirap

50 g jäst

12 dl Lailas blå Mjölmix + lite till utbakning

Pensling och dekoration

0,5 dl mjölk

glutenfria havregryn

Tillagning

  1. Blanda havregryn, vatten och salt och koka upp och sjud ett par minuter till en fast gröt.
  2. Ta av kastrullen från plattan och rör ner smöret så att det smälter.
  3. Tillsätt mjölk och sirap och låt svalna till 37 grader.
  4. Smula jästen i en bunke, rör ut med degvätskan. Tillsätt mjölmix och arbeta ihop till en smidig deg. Degen ska vara lite lös.
  5. Låt degen jäsa 30 minuter.
  6. Tippa upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela i 16 lika stora delar och rulla till frallor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Ta lite mjöl på händerna om det fastnar deg på händerna.
  7. Täck plåten med bakduk och låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  8. Pensla bullarna med mjölk och strö över havregryn.
  9. Baka mitt i ugnen i 13-15 minuter tills bullarna fått fin färg.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Liknande recept: