Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Extra gott till frukosten

Lailas frukostbullar 0/5 (1)


Ingredienser

9 st

25 g jäst

2 ½ dl (250 g) kallt vatten

1 dl (100 g) kall mjölk

1 ½ msk honung

1 msk psylliumfröskal

1 ¼ dl (75 g) bovetemjöl

ca 0,8 dl (40 g) boveteflingor

2,7 dl (150 g) Lailas grön Mjölmix

ca 2 ½ msk (30 g) nyponskalmjöl

1 ½-2 tsk salt

äggvita till pensling

krossade linfrön och boveteflingor till garnering

Tillagning

1. Lös upp jästen med lite av vattnet. Tillsätt resterande vatten och mjölk. Tillsätt honung och psylliumfröskal. Rör om och låt svälla i ca 10 minuter.

2. Väg upp resterande ingredienser och häll i en bunke. Tillsätt mjölblandningen i mjölkblandningen lite i taget under bearbetning tills det blir en lös, kladdig deg.

3. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i ca 1 timme. Ta upp degen och forma en rulle. Dela i 9 bitar och rulla till bullar med lätt fuktiga händer och lägg på en bakpappersklädd plåt.

4. Låt jäsa övertäckt i 20-30 minuter tills de ser lagom jästa ut och behåller formen. Pensla med äggvita och strö över frön. Grädda i 200 °C, ca 20 minuter.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande glutenfria recept: