Lailas glutenfria frörutor i långpanna


Ingredienser

20 stycken

5 dl vatten

2 dl glutenfria havregryn

50 g smör

50 g jäst

1 ägg

1 tsk salt

2 msk honung

12 dl Lailas blå Mjölmix

Topping

1 ägg

+ olika fröer efter tycke och smak (ex  pumpa, solros och sesamfrön)

Tillagning

  1. Koka upp hälften av vattnet.
  2. Lägg havregryn och smör i en bunke, häll över det kokande vattnet och rör om tills smöret smält.
  3. Tillsätt resten av vattnet. Låt svalna tills vätskan är 37 grader.
  4. Smula i jästen och rör tills den löst upp sig.
  5. Tillsätt ägg, salt, honung och mjölmix.
  6. Arbeta degen 5 minuter i maskin.
  7. Täck bunken med plastfilm och låt jäsa i 30 minuter.
  8. Smörj en långpanna, ca 35 x 40 cm, med smör.
  9. Tippa ur degen i långpannan och använd händerna och tryck ut degen jämt i långpannan.
  10. Skär bröden i fyrkanter, det kan hjälpa att ha en degskrapa som man doppar i vatten så att det inte fastnar deg.
  11. Låt jäsa i ca 30 minuter.
  12. Sätt ugnen på 225 grader.
  13. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över de fröer du vill ha på.
  14. Baka mitt i ugnen i 13-15 minuter tills brödet har fått fin färg. Lyft gärna lite på brödet i kanten så att man ser att det är gyllene under.
  15. Låt bröden svalna på galler.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Liknande recept: