En klassiker

Lailas glutenfria digestivekex

0/5 (1)


Ingredienser

ca 25 st

3 dl glutenfria havregryn

½ dl socker

100 g smör

1 krm salt

1 ½ tsk bakpulver

ca 1,6 dl (90 g) Lailas gul Mjölmix

3 msk mjölk eller vatten

Tillagning

1. Blanda samman havregryn, socker, smör och salt i en matberedare. Blanda Lailas Mjölmix med bakpulver och tillsätt. Kör samman till en smulig massa. Tillsätt mjölk eller vatten och få ihop till en deg.

2. Kavla ut degen direkt på bakplåtspapper till ca 28×30 cm. Sporra ut rutor och nagga med en gaffel.

3. Grädda i 200 °C mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna på plåten och bryt kexen i bitar.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan