Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

För gottegrisen

Lailas glutenfria chokladsnittar

0/5 (1)


Ingredienser

ca 35 st

100 g smör

1 ½ dl socker

1 ¼ dl (ca 70 g) Lailas blå Mjölmix

½ tsk bakpulver

2 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

1 tsk psylliumfröskal

1 ägg

100 g grovt hackade hasselnötter eller mandel

Tillagning

1. Rör smör och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i smörblandningen. Rör ner ägget.

2. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt, knappt 25 x 35 cm stor. Strö över hackade nötter.

3. Grädda dem mitt i ugnen i 200 °C i ca 15 minuter. Skär kakan i rutor medan den ännu är varm.

Skriv ut

Glutenfritt: Ja

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan