Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Kycklingsoppa med ingefära och kokosmjölk

3/5 (3)


Ingredienser

ca 4 portioner

400 g kycklingfilé eller lårfilé

smör/olja till stekning

salt och Kockens svartpeppar grovmalen

2 tsk Kockens ingefära malen

2 tsk Kockens vitlökspeppar

2-3 nypor Kockens chili flakes

½ skivad purjolök

1 röd paprika, tärnad

6 dl grönsaksbuljong av fond eller tärning

1 burk (400 g) kokosmjölk

1 påse (65 g) babyspenat

saft av ca 1 lime

Garnering

ärtskott

Tillagning

  1. Putsa kycklingköttet och skär i mindre bitar. Bryn dem runt om i en panna och krydda med salt och peppar under stekning. Häll över till en gryta och strö över resterande kryddor.
  2. Fräs purjolök och paprika och tillsätt i grytan. Tillsätt buljong, kokosmjölk och låt puttra samman ca 10 minuter. Smaka av med limesaft till önskad syrlig smak! Tillsätt spenaten och låt den puttra samman endast i någon minut så spenaten behåller sin gröna färg. Smaka av om eventuellt mer kryddor behövs!

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan