
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Kycklingsoppa med ingefära och kokosmjölk
Ingredienser
ca 4 portioner
400 g kycklingfilé eller lårfilé
smör/olja till stekning
salt och Kockens svartpeppar grovmalen
2 tsk Kockens ingefära malen
2 tsk Kockens vitlökspeppar
2-3 nypor Kockens chili flakes
½ skivad purjolök
1 röd paprika, tärnad
6 dl grönsaksbuljong av fond eller tärning
1 burk (400 g) kokosmjölk
1 påse (65 g) babyspenat
saft av ca 1 lime
Garnering
ärtskott
Tillagning
- Putsa kycklingköttet och skär i mindre bitar. Bryn dem runt om i en panna och krydda med salt och peppar under stekning. Häll över till en gryta och strö över resterande kryddor.
- Fräs purjolök och paprika och tillsätt i grytan. Tillsätt buljong, kokosmjölk och låt puttra samman ca 10 minuter. Smaka av med limesaft till önskad syrlig smak! Tillsätt spenaten och låt den puttra samman endast i någon minut så spenaten behåller sin gröna färg. Smaka av om eventuellt mer kryddor behövs!