Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med en smak av jul

Kumminglaserad rödkål


Ingredienser

4 port.

½ huvud rödkål, strimlat

1 msk smör

3 msk mörk sirap

3 st Kockens kanel hel

1 msk Kockens kummin hel

1 msk ljus vinäger

Kockens svartpeppar grovmalen

salt

Tillagning

Fräs rödkålen i smöret på svag värme i 5 minuter. Salta. Tillsätt resterande ingredienser och låt allt puttra ihop i 20-30 minuter, rör om då och då för en jämnare tillagning. Smaka av med salt och peppar. Viktigt att behålla lite tuggmotstånd i kålen, så att det inte blir mosigt.

Servera kålen varm ur pannan.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: