Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Dags för kräftskiva

Kulinariska kräftor


Ingredienser

ca 4 port.

2 kg kokta frysta kräftor

3 l vatten

1 flaska 50 cl, Porter eller öl

1 dl grovt salt

3 sockerbitar

1 ½ msk Kockens dillfrön

½ tsk Kockens fänkål hel

Garnering

dillkronor

Tillagning

1. Tina kräftorna enligt anvisning på förpackningen.

2. Koka upp vatten, porter, salt, socker och kryddor i en stor gryta. Låt lagen kallna.

3. Häll av den gamla lagen. Lägg ner kräftorna och låt stå och dra i kyl 8-10 timmar. Ta upp kräftorna och lägg i burkar till servering.

Tips! Komplettera med några färska dillkronor i lagen. Även precis tinade hela räkor kan få extra kryddsmak i lagen.

4. Garnera med dillkronor. Servera tillsammans med bröd, smör och väl lagrad ost.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: