Foto: Fabian Björnstjerna. Recept & styling: Årets Kock

Med picklade senapsfrön

Kryddstekt fläskkotlett

2.67/5 (3)


Ingredienser

4 port.

Kryddstekt fläskkotlett med kumminstuvad savoykål, picklade senapsfrön och bakat äpple

Kryddstekt Fläskkotlett

700g fläskkotlett

1 krm rökt paprika

1 krm oregano

1 krm svartpeppar

1 krm timjan

1 krm salt

Kumminstuvad savoykål

1 st savoykål

4 dl vispgrädde

2 msk kummin

1 tsk salt

Picklade senapsfrön

1 dl socker

1 dl vatten

½ dl ättika

2 msk senapsfrön

Bakat äpple

2 st Ingrid-Marie äpplen

Friterad kapris

1 dl kapris

3 dl matolja till fritering

Tillagning

Kryddstekt Fläskkotlett

Blanda alla torra kryddorna. Strö kryddblandningen på köttet och stek köttet runt om. Baka sedan köttet i ugn på 120 grader tills den har en innertemperatur på 63 grader.

Kumminstuvad kål

Plocka 4 savoykålsblad och spara till servering. Strimla kålen tunt. Rosta kumminen i en torr panna och lägg i kålen. Slå på grädden och koka kålen mjuk. Smaka av med salt. Koka savoykålsbladet vid servering i rikligt saltat vatten.

Picklade frön

Koka upp en kastrull med vatten. Blanchera fröna ca 10 minuter. Häll av vattnet. Tillsätt ättika, socker och vatten i kastrullen och koka upp. Låt svalna innan servering.

Bakat äpple

Dela äpplena på mitten och baka i ugn på 120 grader ca 15 minuter.

Friterad kapris

Häll av kaprisen och låt den torka. Värm olja till 160 grader och fritera kaprisen ca 1 minut tills den slutar bubbla.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Senapsfrön gula:Senap

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan