Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med smaker från Tunisien

Kryddstark couscous


Ingredienser

4 port.

250 g kikärtor

2 schalottenlökar

3 små morötter

250 g vitkål

2 squash

150 g grön pumpa

2 vitlöksklyftor

1 ½ tsk  salt

½ tsk Kockens gurkmeja

1 tsk Kockens harissa

1 tsk Kockens koriander

2 msk tomatpuré

2 l vatten

250 g couscou

Tillagning

Lägg kikärtorna i i blöt i minst 8 timmar. Skölj, ansa och dela alla grönsaker  grovt. Behåll schalottenlökarna hela. Pressa vitlöken och stek den i olja  en gryta. Strö över alla kryddorna och tillsätt tomatpurén. Häll över vattnet och lägg i grönsakerna. Låt sjuda tills de blivit mjuka. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Lägg upp couscousen på ett uppläggningsfat och dekorera med grönsakerna på toppen.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: