
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Tre sorters
Kryddrikt grillsmör
Ingredienser
Kryddsmör
250 g rumstempererat smör
1 paket (0,5 g) Kockens saffran
2 tsk Kockens citronpeppar
½ tsk Kockes chili flakes
2-3 krm salt
Grillsmör
250 g rumstempererat smör
2 schalottenlök, fint hackade
1 paket (140 g) bacon, finhackad
2 tsk Kockens grillkrydda Original
2-3 krm Kockens chilimix
ca 1 msk tomatpuré
Smör Provençal
250 g smör
½ tsk salt
2 tsk Kockens örter Provençal
2 krm Kockens svartpeppar grovmalen
1 tsk Kockens vitlökspeppar
Tillagning
Kryddsmör
- Mortla samman saffran och citronpeppar. Smält ca 25 g smör tillsammans med kryddorna. Låt svalna.
- Rör ner det smälta kryddsmöret i resterande smör och smaksätt med salt. Forma en rulle genom att klicka ut smöret i en sträng, rulla samman med plastfolien och låt stelna i kyl.
Grillsmör
- Stek löken mjuk tillsammans med baconhacket. Lägg på hushållspapper, låt rinna av och svalna.
- Rör samman baconröran med kryddor, smör och puré. Forma en rulle genom att klicka ut smöret i en sträng, rulla samman med plastfolien och låt stelna i kyl.
Smör Provençal
- Rör samman samman smöret med kryddorna.
- Forma en rulle genom att klicka ut smöret i en sträng, rulla samman med plastfolien och låt stelna i kyl.