Foto: Fabian Björnstjerna. Recept & styling: Årets Kock

Med vispad mjölkchoklad

Kryddkokta päron

0/5 (1)


Ingredienser

4 port.

Kryddkokta päron med vispad mjölkchoklad, drömmar och rostade mandlar

Kryddkokta päron

4 st päron

2 dl socker

3 dl vatten

1 citron

1 pomeransskal

2 st stjärnanis

1  kanelstång

Vispad mjölkchoklad

100 g grädde

50 g mjölk

3 st äggulor

40 g socker

200 g mjölkchoklad

Drömmar

50 g smör

1,5 dl socker

1 tsk vaniljsocker

½ dl rapsolja

½ tsk hjorthornssalt

2 dl vetemjöl

Rostade mandlar

2 dl skalade mandlar

1 msk socker

1 krm salt

1 msk matolja

 

Tillagning

Kryddkokta päron

Koka upp alla ingredienser förutom päronen. Skala päronen och kärna ur de. Låt de sjuda i lagen ca 15 minuter och dra åt sidan. Låt svalna

Vispad mjölkcholkad

Koka upp mjölk, grädde och socker, tillsätt äggulorna och sjud försiktigt tills den börjar tjockna. Riv chokladen och blanda i. Mixa ihop med en stavmixer och låt svalna. Vispa chokladen med elvisp innan servering.

Drömmar

Vispa smör, socker och vaniljsocker fluffigt, tillsätt oljan. Sikta i vetemjöl och hjorthornssalt. Rulla bollar av degen och baka på 150 grader ca 20 minuter.

Rostade mandlar

Rosta mandlarna i ugnen på 150 grader i ca 10 minuter, ta ut mandlarna och strö på salt, socker och oljan. Rosta sedan i ytterligare 5 minuter

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan