Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Passar till glögg

Kryddiga små ostpajer


Ingredienser

18-20 st

2 dl vetemjöl

75 g kallt smör

ca 1 msk kallt vatten

 

Fyllning

125 g riven ost med mycket smak

1-2 tsk Kockens hel kummin

1 ägg

ca 3 msk vispgrädde

salt och Kockens vitpeppar

 

Garnering

timjan

Tillagning

1. Blanda samman degen i en matberedare eller för hand, bara tills den precis blir blandad. Tumma ut degen i små formar, gärna med veckad kant (kakformar). Ställ dem i kyl ca 30 minuter. Nagga och förgrädda dem i 200 °C i ca 5 minuter.

2. Fördela osten i formarna och strö över lätt krossad kummin Vispa samman ägg och grädde, krydda med salt och peppar. Skeda äggstanningen över och grädda i ytterligare 15-18 minuter eller tills de fått fin färg. Servera dem ljumna och garnera med färsk timjan.

 

Tips! Används större formar, öka satsen med ägg och grädde till det dubbla.

Liknande recept: