Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Kryddig vallmokaka

Ingredienser

150 g smör
2 dl socker
3 ägg
3 ½ dl vetemjöl
1-1 ½ tsk Kockens kardemumma malen
1 ½ tsk bakpulver
ca 1 ½ påse á 25 g Kockens vita vallmofrön
2 ½-3 dl skivade rabarber
1 msk socker
½ msk Kockens potatismjöl

Instruktioner

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda vetemjöl med kardemumma och bakpulver. Sikta ner under omrörning. Vänd ner vallmofröna.
2. Blanda socker med potatismjöl och strö över rabarbertärningarna. Vänd försiktigt ner i smeten och häll upp i en väl smord och bröad avlång form, ca 1 ½ liter.
3. Grädda kakan på 175 °C, 50- 60 minuter. Prova med sticka. Låt svalna något och stjälp ur. Låt den gärna ligga till sig till nästa dag, då den blir saftigare och samtidigt lite ”crispy” av vallmofröna.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?