Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med rabarber

Kryddig vallmokaka 0/5 (1)


Ingredienser

150 g smör
2 dl socker
3 ägg
3 ½ dl vetemjöl
1-1 ½ tsk Kockens kardemumma malen
1 ½ tsk bakpulver
ca 1 ½ påse á 25 g Kockens vita vallmofrön
2 ½-3 dl skivade rabarber
1 msk socker
½ msk Kockens potatismjöl

Tillagning

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda vetemjöl med kardemumma och bakpulver. Sikta ner under omrörning. Vänd ner vallmofröna.
2. Blanda socker med potatismjöl och strö över rabarbertärningarna. Vänd försiktigt ner i smeten och häll upp i en väl smord och bröad avlång form, ca 1 ½ liter.
3. Grädda kakan på 175 °C, 50- 60 minuter. Prova med sticka. Låt svalna något och stjälp ur. Låt den gärna ligga till sig till nästa dag, då den blir saftigare och samtidigt lite ”crispy” av vallmofröna.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: