Foto: Olof Abrahamsson. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Kryddig lingonkola

1.33/5 (3)


Ingredienser

ca 45 stycken

1 ½ – 1 ¾ dl lingon

2 ½ dl vispgrädde

3 dl socker

1 dl vit sirap

½ tsk Kockens kanel malen

½ tsk Kockens kardemumma malen

½ tsk Kockens ingefära malen

Tillagning

  1. Mixa samman tinade lingon tills det blir en homogen massa.
  2. Blanda med övriga ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp under omrörning och sedan sjuda på  svag medelvärme. Rör om då och då till en temperatur på 135-145°. (145° blir hårda kolor men mjuknar snabbt i munnen).
  3. Häll upp i en bakpapperstäckt form eller direkt på bakpappret. KANELåt stelna och skär i rutor. Vira in i ark av bakplåtspapper och förvara svalt i en tätslutande burk.

Liknande recept: