Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Oktoberfest i ditt kök

Kryddad surkål med bratwurst


Ingredienser

4 port.

2 skivade gula lökar

smör/olja till stekning

1 förpackning strimlad surkål (ca 800 g)

3 st Kockens lagerblad

5 st Kockens hela svartpepparkorn

1 tsk Kockens hel kummin

3 dl buljongtärning/fond

4-6 bratwurst

1 paket bacon, gärna alspånsrökt (140 g)

hackad persilja

Tillbehör

Tomater Romantica

Kockens persillade

Tillagning

1. Fräs löken mjuk i en stor panna. Tillsätt surkålen som får fräsa med ett par minuter. Rör om då och då. Strö över kryddor.

2. Tillsätt buljong och låt puttra samman i ca 20 minuter. Rör om emellanåt.

3. Snitta bratwursten och linda om bacon. Stek korvarna och lägg dem över surkålen.

4. Dela tomaterna i mindre klasar. Pensla med olja och strö sedan över persillade. Rosta dem i ugn, 200 °C, tills de mjuknat (10-20 minuter beroende på storlek).

Servera surkål och bratwurst tillsammans med tomaterna. Strö rikligt med hackad persilja över.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: