Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Kryddad surkål med bratwurst

Ingredienser

4 port.

2 skivade gula lökar

smör/olja till stekning

1 förpackning strimlad surkål (ca 800 g)

3 st Kockens lagerblad

5 st Kockens hela svartpepparkorn

1 tsk Kockens hel kummin

3 dl buljongtärning/fond

4-6 bratwurst

1 paket bacon, gärna alspånsrökt (140 g)

hackad persilja

Tillbehör

Tomater Romantica

Kockens persillade

Instruktioner

1. Fräs löken mjuk i en stor panna. Tillsätt surkålen som får fräsa med ett par minuter. Rör om då och då. Strö över kryddor.

2. Tillsätt buljong och låt puttra samman i ca 20 minuter. Rör om emellanåt.

3. Snitta bratwursten och linda om bacon. Stek korvarna och lägg dem över surkålen.

4. Dela tomaterna i mindre klasar. Pensla med olja och strö sedan över persillade. Rosta dem i ugn, 200 °C, tills de mjuknat (10-20 minuter beroende på storlek).

Servera surkål och bratwurst tillsammans med tomaterna. Strö rikligt med hackad persilja över.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?