Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Krämig rotfruktssoppa

5/5 (1)


Ingredienser

ca 4 portioner

1 gul lök

6 medelstora potatisar

2 mindre palsternackor

3 medelstora morötter + till garnering

smör/olja till stekning

salt & Kockens vitpeppar malen

1-2 tsk Kockens persillade

1 tsk Kockens vitlökspeppar

1 knippe hackad persilja

ca 1 l grönsaksbuljong av tärning eller fond

2 dl valfri crème fraiche

Tillagning

  1. Skala lök, potatis och rotfrukter. Hacka lök och skär resten i mindre bitar.
  2. Fräs alltsammans i en stor panna, krydda med salt och peppar. Tillsätt så pass mycket buljong att grönsakerna blir täckta. Strö över kryddor. Låt sjuda samman under lock tills grönsakerna mjuknat.
  3. Mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt crème fraiche och späd med buljong till önskad konsistens. Smaka av om eventuellt mer kryddor behöver tillsättas. Garnera med morotsstrimlor och hackad persilja.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan