Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med sting

Krämig citronpepparsill


Ingredienser

4-6 port. vid sillbuffé

1 förpackning 5-minuts sill, 420 g varav 210 g sill

2 dl crème fraîche

ca 2 msk majonnäs

1/2 mindre finhackad rödlök

ca 1 1/2 tsk Kockens citronpeppar

1-2 krm Kockens chiliflakes

2 krm Kockens dill

1 mindre burk röd stenbitsrom ca 60 g

dillkvistar till garnering

Tillagning

  1. Häll av lagen och skär sillen i bitar.
  2. Blanda crème fraîche, majonnäs, rödlök och kryddor. Blanda ner sillen, låt stå och mogna någon timma i kyl. Antingen kan man vända ner rommen i sillröran eller använda som garnering.
  3. Toppa med färsk dill.
Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: