Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Köttbullar i kryddrik tomatsås

Ingredienser

ca 4 port.

4 port. pasta

1 burk, 500 g, grillad paprika i olja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 dl vatten
½ grönsaksbuljongtärning
salt
1 tsk Kockens pepparmix
1 tsk Kockens chilipulver
1 tsk Kockens oregano
1 tsk Kockens timjan
1 tsk Kockens paprikapulver

Köttbullar
500 g blandfärs
1 tsk salt
2-3 krm Kockens svartpeppar malen eller Kockens köttfärskrydda
1 ägg
1-1 ½ dl valfri kokbar grädde

Tillbehör
parmesan

Instruktioner

1. Hacka avrunnen paprika grovt och hacka löken fint. Fräs paprika, lök och fint riven vitlök i lite av oljan från paprikaburken.
2. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten och smulad buljongtärning. Krydda väl och låt alltsammans koka ihop på svag värme i ca 10 minuter. Smaka av om eventuellt mer kryddor önskas tillsättas.
3. Blanda färs med kryddor och ägg. Arbeta försiktigt in grädden lite i taget. Forma stora köttbullar med vattensköljda händer.
4. Koka pastan enligt anvisning.
5. Bryn köttbullarna runt om i smör och låt dem eftersteka i några minuter tills de är klara. Blanda nykokt pasta och tomatsås med köttbullar. Strö över rikligt med riven parmesan.

Tips: För krämigare sås, tillsätt 1-2 dl kokbar grädde!

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?