Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Kryddrik påskrätt

Kotlett med örttäcke & grönt


Ingredienser

ca 6 port.

ca 1,2 kg benfri kotlettrad

salt och Kockens vitpeppar malen

smör/olja till stekning

2 tunt skivade, smal ölkorv ca 85 g, valfri smak

2 skivor vitt formbröd eller liknande

Kockens kryddblandning

½ tsk Kockens salvia

1 tsk Kockens timjan

1 tsk Kockens rosmarin

1 tsk Kockens oregano

1 tsk Kockens pepparmix

1 fint riven vitlökssklyfta

Vårgröna grönsaker

600-700 g nypotatis

2 knippen grön sparris

ca 225 g suger snaps

1 litet knippe små morötter

2 rödlökar

1 knippe rädisor

Provençal sås

3 dl lätt crème fraiche

1 msk dijonsenap

1 msk söt senap

1 tsk Kockens örter Provençal

Tillagning

1. Salta och peppra kotlettraden. Bryn den runt om i het panna. Skär av kanter på brödet och smula, låt det gärna torka. Blanda med vitlök och kryddor.  Lägg köttet i en ugnssäker form och täck med kryddsmulet. Strö över tunt skivad ölkorv. Sätt in i ugnen på 150 °C tills innertemperaturen är ca 70 °C. Låt steken vila i folie 5-10 minuter innan servering.

2. Skrubba potatisen, dela i klyftor och dela morötterna på längden. Ansa grönsakerna. Lägg potatisen på bakpappersklädd plåt, ringla över olja och blanda lätt. Krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen på 225 °C i ca 10 minuter. Blanda övriga grönsaker med lite olja, krydda med salt och peppar. Ta ut potatisen efter 10 minuter och fördela resterande grönsaker över. Stek ytterligare ca 15 minuter tills potatisen mjuknat men inte längre än att grönsakerna har kvar sin spänst.

3. Blanda samman såsen, smaka av med salt och peppar och låt stå i kylen en stund innan servering.

Servera skivad stek med vårgröna grönsaker och sås

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Pepparmix:Selleri Senap

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan