Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Med smak av nejlika

Konserverade betor med vinbär


Ingredienser

ca 4 port.

Rödbetor

500 g rödbetor, färska

Salt

Lag

2 dl ättika

4 dl socker

6 dl vatten

1 dl svartvinbärssaft

1 dl svarta vinbär, färska eller frysta

2 tsk Kockens nejlikor hela 

Tillagning

Rödbetor

Koka betorna hela med skalet på i rikligt saltat vatten. Skala dem. Är de stora kan du skära dem i klyftor eller mindre bitar.

Lag

Koka upp alla ingredienser till lagen och slå på de varma nykokta betorna i väl rengjorda burkar. Fyll nästa hela burken och sätt på locket. Sätt in burkarna i ugnen på 100 °C i 15 minuter, så ökar konserveringen på ytterligare.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: