Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Toppad med flagad mandel

Kolatårta med hallon

0/5 (1)


Ingredienser

1 tårta

Tårtbotten

3 ägg

1 ½ dl socker

1 ½ dl Kockens Potatismjöl

¾ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vanillinsocker

Kolasmet

½ dl sirap

½ dl socker

2 dl grädde

Garnering

flagad mandel

hallon

Tillagning

Sätt ugnen 175 °C. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt potatismjöl blandat med vetemjöl, bakpulver och vanillinsocker. Häll smeten i en smord, bröad form. Grädda i ugn vid 175 °C i ca 30 minuter. Stjälp upp kakan på ett galler. Låt kallna.

Blanda ingredienserna till kolasmeten i en kastrull. Låt koka utan lock tills smeten blir tjock. Bred kola-smeten över kakan. Garnera med flagad mandel och hallon.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan