Foto: Johan Persson. Recept: Marie Lingstedt. Styling: Fia Arosenius Ahlanzberg

Med smak av stout

Vegetarisk chili med Oumph!

0/5 (3)


Ingredienser

4 port.

600 g Oumph!

1 ½ stor gul lök

1 tsk Kockens vitlökspulver

450 g spetsiga paprikor

1 msk Kockens chili chipotle

1 tsk Kockens chili ancho

2 krm Kockens chili habanero

Ett par färska jalapenos

2-3 Guinness eller liknande stout

Lite Kikkoman soja

Buljong och fond efter smak

Worcestersås

Honung

Tillagning

1. Klyfta löken, hacka paprika och jalapeno.

2. Bryn kraftigt – vissa bitar får bli en aning brända.

3. Lägg alla ingredienser utom Oumph! i en stor järngryta och låt sjuda, ytterst långsamt, i någon timma.

4. Tänk på att röra regelbundet, särskilt mot slutet, och späd med mer öl eller buljong om det blir för torrt. Är det för blött så koka under omrörning utan lock tills det vätskan är lagom tjock.

5. Skär Oumph! i stora grytbitar och bryn kraftigt i smör och olja.

6. Tillsätt Oumph! cirka 20 minuter innan servering.

7. Smaka av med lite mer soja, salt, mald chili, fond, worcestersås eller mer öl. Vill ni balansera styrkan med en aning sötma, tillsätt en sked honung.

Servera med exempelvis couscous eller bulgur.

 

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan