Foto: Johan Persson. Recept: Marie Lingstedt. Styling: Fia Arosenius Ahlanzberg

1960 möter 2010

Oxragu med pasta 0/5 (7)


Ingredienser

4 port.

100 g pancetta alt sidfläsk (knaperstekt)

Ca 400 g gram högrev

2 gula lökar

2 morötter

50 g rotselleri

1 tsk Kockens oregano

½ tsk Kockens fänkål malen

1 Kockens lagerblad

1 tsk Kockens svartpeppar malen

1 msk tomatpuré

0,5 liter kraftig köttbuljong (egen alt. tärning/fond + vatten)

1 burk finkrossade tomater

1½ dl vitt vin

Salt och Kockens svartpeppar

Olivolja, smör

Tillagning

1. Skär pancettan i mindre bitar och knaperstek i het stekpanna med lite olja. Låt torka på hushållspapper.

2. Skär köttet i mindre bitar. Bryn i het panna med lite smör och olivolja.

3. Tillsätt finhackad gul lök, finhackad morot och rotselleri i små tärningar. Vänd runt med köttet.

4. Tillsätt de torra kryddorna – oregano, fänkål, lagerblad och svartpeppar.

5. Tillsätt tomatpuré, finkrossade tomater och rör om en stund på hög värme. Slå sedan på buljongen och vinet.

6. Lägg på lock och sänk till låg värme. Låt ragun få puttra ihop cirka 3-4 timmar. Rör om då och då. Smaka av med salt och nymalen peppar.

7. Tillsätt knaperstekt pancetta i såsen strax före servering.

8. Koka pasta och servera med något grönt.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: