Foto: Johan Persson. Recept: Marie Lingstedt. Styling: Fia Arosenius Ahlanzberg

Upphottad 50-talare

Kyckling med blandade betor

0/5 (3)


Ingredienser

4 port.

Kyckling

400 g kycklinglårfilé

8 skivor coppa eller pancetta

1 krm Kockens rosmarin

1 krm Kockens timjan

1 krm Kockens svartpeppar malen

1 tsk citronzest

0,5 tsk salt

2 msk parmesanost

Olivolja

Saft från en kvarts citron

Tandpetare

3 dl matlagningsgrädde

 

Betor

ca 400 g betor (t.ex. gula, röda och polka)

1 stor fänkål

1 hel vitlök

0,5 msk Kockens fänkål hel

1 tsk Kockens timjan

Olivolja

Saft från 1/4 citron

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Gnid in kycklinglårfilén med kryddorna. Fyll mittendelen av dem med osten, rulla ihop dem och lägg rullen på ena änden av charkuterierna.

3. Rulla in filéerna och fäst med en tandpetare. Stek i olivolja tills de får fin färg.

4. Lägg filéerna i en ugnsfast form, häll över citronsaft och grädde.

5. Skala och skär betorna i klyftor. Ansa och skär fänkålen i klyftor.

6. Lägg fänkål och betor i en ugnssäker form. Dela vitlöken i klyftor och sprid ut dem. Ringla över olja. Strö över fänkålsfrön, timjan och salt.

7. Ställ in bägge formarna i ugnen cirka 30 minuter, tills betorna och fänkålen är mjuka och kycklingen är färdig.

Servera med en sallad på babyspenat, rucola och små fina tomater.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan