Foto: Johan Persson. Recept: Marie Lingstedt. Styling: Fia Arosenius Ahlanzberg

Med ton av spiskummin

Kryddig soppa med fårsmäckor

0/5 (2)


Ingredienser

4 port.

Soppa

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

4 potatisar

1 röd paprika

3 msk olivolja

2 tsk Kockens spiskummin

2 tsk Kockens paprika

1 tsk Kockens curry

2 tsk Kockens rosmarin

3 msk tomatpuré

1 burk krossade tomater (à 400 g)

1 l vatten

 

Fårsmäckor

300 g lammfärs

1 msk senapsfrön

Ca 2 msk kokande vatten

1 kokt potatis

3/4 dl finhackad rödlök

1/4 tsk Kockens svartpeppar grovmalen

1 tsk salt

1 litet ägg

3/4 dl vispgrädde

Tillagning

1. Blötlägg senapskornen i det kokta vattnet.

2. Förkoka potatisen som ingår i färsen om du inte har restpotatis, eller byt ut mot ströbröd.

3. Skala och hacka lök.

4. Mosa kokt potatis med ägg.

5. Blanda alla ingredienser till en jämn smet.

6. Strimla ingredienserna till soppan och fräs dem i olivoljan. Slå på vattnet och tomatkrosset.

7. Gör små bullar av färsen med hjälp av två skedar och lägg ner bullarna i soppan.

8. Låt puttra i cirka 25 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Senapsfrön bruna:Senap

Liknande recept: