Foto: Johan Persson. Recept: Marie Lingstedt. Styling: Fia Arosenius Ahlanzberg

Med chili ancho

Köttbullar med tomat 0/5 (4)


Ingredienser

4 port.

600 g blandfärs

2 vitlöksklyftor

2 surdegsbrödskivor

1 tsk Kockens basilika

1 krm Kockens vitpeppar

1 krm Kockens svartpeppar

1 krm Kockens chilipeppar

0,5 krm Kockens kanel

1 krm Kockens chili ancho

1 krm tacokrydda (kan uteslutas)

0,5 tsk salt

300 g mathavre

400 g konserverade cocktailtomater

1 msk tomatpuré

0,5 tsk Kockens mynta

Olja till stekning

Persilja till garnering

Tillagning

1. Lägg brödet i blöt cirka 10 minuter.

2. Blanda alla ingredienserna till köttbullarna med det urkramade brödet, ta bort kanterna på brödet om de är hårda.

3. Koka mathavren enlig beskrivningen på paketet.

4. Stek köttbullarna i lite olivolja tills de får färg. Häll sedan över tomater och tomatpurén samt myntan och låt koka ihop i cirka 10 minuter. Späd med vatten om det blir torrt och smaka eventuellt av med mer salt.

5. Strö över klippt persilja och servera med den kokta mathavren.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: