Foto: Johan Persson. Recept: Marie Lingstedt. Styling: Fia Arosenius Ahlanzberg

Klassiker

Hamburgare med egen coleslaw 0/5 (8)


Ingredienser

4 port.

Hamburgare

600 g högrevsfärs

1-2 tsk salt

1 ½ tsk Kockens chili chipotle

 

Snabb coleslaw

¼ vitkålshuvud, strimlat

1 grönt äpple

2 morötter, rivna

½ dl majonnäs

½ dl lätt crème fraiche

1 tsk dijonsenap

Salt och Kockens svartpeppar malen

 

Tillbehör

4 rejäla skivor västerbottensost

8 skivor surdegsbröd, rostade

4 skivor bacon, knaperstekta

2 saltgurkor, klyftade

2 tomater, skivade

1 rödlök, skivad

Sallad

Tillagning

1. Lägg den strimlade vitkålen i en skål.

2. Strimla äpple och morötter fint och lägg ner.

3. Rör i majonnäs, crème fraiche och senap. Rör runt och smaka av med salt och peppar.

4. Forma köttet till fyra biffar och tryck gärna till i en hamburgerpress för att få dem jämnare när de grillas.

5. Grilla köttet på båda sidorna och krydda med salt och chili chipotle.

6. Lägg samman burgarna med bröd, kött, grönsaker och coleslaw.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: