Foto: Johan Persson. Recept: Marie Lingstedt. Styling: Fia Arosenius Ahlanzberg

Vegetariskt alternativ

Gryta med tofu och kikärter

0/5 (3)


Ingredienser

4 port.

2 sötpotatisar

200 g tofu

1 tsk Kockens chilimix

200-300 g bladspenat

Olivolja till stekning

1 lime i klyftor

3 schalottenlökar

2 vitlöksklyftor

1 msk färsk ingefära

1 msk Kockens curry

1 tsk Kockens paprika

1 tsk Kockens Garam Masala

2 krm Kockens cayennepeppar

1 tsk Kockens chilipulver

400 g kokta kikärter, egna eller färdiga på burk

1 burk cocktailtomater

Salt och olivolja

Tillagning

1. Skär den skalade sötpotatisen och tofun i 2 cm stora bitar.

2. Stek sötpotatisen i 10 minuter. Lägg i tofun, en hackad vitlöksklyfta och chilimixen. Låt detta steka 2 minuter. Salta lätt och ställ åt sidan.

3. Skala och hacka schalottenlöken och den andra vitlöksklyftan. Fräs dessa med resterande torra kryddor.

4. Skölj av kikärtorna och blanda ner dessa med tomaterna i fräset. Tillsätt vatten och salt låt sjuda i cirka 15 minuter.

5. Hetta hastigt upp sötpotatisen och tofun med bladspenat i stekpannan.

6. Häll detta över grytan och servera limeklyftor.

Tips! För att ge tofun extra smak så är det gott om den marineras innan den steks.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan