Foto: Johan Persson. Recept: Marie Lingstedt. Styling: Fia Arosenius Ahlanzberg

Fräscht & Gott

Glasnudelsallad med räkor 3.75/5 (4)


Ingredienser

4 port.

Marinerade räkor

1 msk riven ingefära

2 vitlöksklyftor

2-3 msk fisksås

Saft från en limefrukt

1 msk flytande honung

2 msk sesamolja

300 g skalade stora räkor

1 nypa Kockens svartpeppar malen

½ tsk Kockens chilimix

 

Sallad

2-3 strimlade salladslökar

2 morötter

1 rödlök

3 dl vitkål

150 g Glasnudlar

2 pak choi

Tillagning

1. Koka upp vatten till glasnudlarna.

2. Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda i en skål tillsammans med fisksås, limesaft, honung, chilimix och olja. Blanda om ordentligt så att honungen löser sig.

3. Lägg i räkorna och låt stå kallt.

4. Skölj och strimla salladslöken. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skala och skär morötterna i slantar. Skär vitkålen tunt, använd gärna en mandolin eller osthyvel.

5. Hetta upp en stor stekpanna eller wokpanna med lite olja och fräs grönsakerna några minuter så att de mjuknar men ändå behåller sin krispighet. Tillsätt en nypa salt och svartpeppar.

6. Tillred glasnudlarna efter anvisning på paketet.

7. Skölj och dela salladen.

8. Blanda ihop glasnudlarna med de marinerade räkorna och de stekta grönsakerna. Toppa med blad av pak choi.

 

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: