Foto: Johan Persson. Recept: Marie Lingstedt. Styling: Fia Arosenius Ahlanzberg

Med ursprung från 1910

Fiskkakor med spenatkräm

0/5 (5)


Ingredienser

4 port.

malen Fiskkakor

600 g vit fiskfilé (t.ex. sej eller kolja)

4 msk rumsvarmt smör

1 1/2 msk potatismjöl

2 1/2 dl vispgrädde

2 ägg

2 salladslökar i bitar

1 krm riven muskotnöt

0,5 krm Kockens cayennepeppar

salt och Kockens vitpeppar malen

smör till stekning

 

Spenatkräm

1 vitlöksklyfta

2 msk tinad, avrunnen spenat

3 msk hackad gräslök

2 msk hackad persilja

1 tsk senap

1/2 krm Kockens cayennepeppar

2 dl crème fraiche

Lite citronzest

Salt och Kockens svartpeppar

Tillagning

Fiskkakor:

1. Kör hastigt fiskfilé, smör, potatismjöl, salladslök, grädde, ägg, riven muskot, cayennepeppar, salt och vitpeppar i mixer eller matberedare. Smeten behöver inte bli helt slät.

2. Värm smör i en stekpanna och klicka ut smeten till biffar. Stek några minuter på varje sida.

 

Spenatkräm:

1. Skala vitlöken. Mixa med spenat, gräslök, persilja, senap och cayennepeppar i en mixer eller med mixerstav. Rör sist i crème fraiche, citronzest, salt och peppar.

Servera fiskkakorna med spenatkrämen, kokt potatis eller ris och rårivna morötter.

Liknande recept: