Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med spännande innehåll

Kockens sommarsallad


Ingredienser

4-5 portioner

225 g sojabönor eller bondbönor (frysta)

2 små gemsallad

1 gurka

2 morötter

½ dl torkade tranbär

ca 40 g rostade hasselnötter

Dressing

2-3 tsk Kockens salladskrydda Italiensk

3 msk olja

ca 1 msk vit balsamvinäger

Tillagning

1. Blanda samman dressingen och låt stå tills servering.

2. Förbered sojabönor eller bondbönor enligt anvisning på förpackningen.

3. Skär salladen längs med i klyftor så att de hänger ihop vid basen. Dela gurkan och skrapa ut fröna, skiva halvorna. Skiva morötterna tunt och hacka tranbären.

4. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills de fått lite färg och skalet börjar lossa. Gnugga nötterna i en handduk så det mesta av skalen gnuggas bort. Grovhacka nötterna.

5. Blanda salladen och strö över tranbären, men vänta med nötterna tills precis innan servering när dressingen hälls på.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: