Kockens sommarsallad

Ingredienser

4-5 portioner

225 g sojabönor eller bondbönor (frysta)

2 små gemsallad

1 gurka

2 morötter

½ dl torkade tranbär

ca 40 g rostade hasselnötter

Dressing

2-3 tsk Kockens salladskrydda Italiensk

3 msk olja

ca 1 msk vit balsamvinäger

Instruktioner

1. Blanda samman dressingen och låt stå tills servering.

2. Förbered sojabönor eller bondbönor enligt anvisning på förpackningen.

3. Skär salladen längs med i klyftor så att de hänger ihop vid basen. Dela gurkan och skrapa ut fröna, skiva halvorna. Skiva morötterna tunt och hacka tranbären.

4. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills de fått lite färg och skalet börjar lossa. Gnugga nötterna i en handduk så det mesta av skalen gnuggas bort. Grovhacka nötterna.

5. Blanda salladen och strö över tranbären, men vänta med nötterna tills precis innan servering när dressingen hälls på.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?