Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Kockens lyxiga glögg

Ingredienser

1 flaska, 75 cl, torrt vitt vin
1 påse Kockens glöggkryddor (25 g)
1 dl vatten
3/4 dl socker

Saffranssocker
½-1 förpackning  á 0,5 g Kockens saffran
ca ½ msk konjak
ca 2 dl socker
2 klementiner
ev Kockens kanelstång som garnering

1 äggvita

Instruktioner

  1. Blanda glöggkryddor, vatten och socker i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och koka samman i någon minut. Häll glöggessensen med kryddor och vin i en kastrull. Låt stå och dra en stund, sila från kryddorna. Ju längre det står desto mer kryddsmak blir det.
  2. Mortla saffran och lös upp i en konjak. Blanda med socker i en påse och gnid med händerna utanpå påsen tills det blir en jämn gul färg. Häll upp på en bricka i ett tunt lager för att torka. Rör runt och finfördela då och då. Kan sedan förvaras i påse och användas vid många tillfällen.
  3. Doppa kanten på glasen i äggvita och sedan i saffranssockret. Låt stå och torka (kan förberedas i lång tid innan servering).
  4. Glöggen kan serveras både varm eller kall.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?